onsdag 9. desember 2009

Barna forteller, fra Jinka

Nå har vi vært hjemme i Jinka en uke etter to uker med skole i Addis A. og en uke tur nedover hit. Thorleif ble med på den siste uka og vi fikk kost oss en god del sammen i mange opplevelser. Det ble
-fine safarier i Awash nasjonalpark (fin savanne, mye kyr (forbudt) og litt oryx og kudu, voluntøren vår slo til med bading i krokodille-elv).
-Hawassa (før Awassa) med flott ferieplass, ufattelig mye fugler, fred og ro)
-Arba Minch med gode venner, nydelig morgentur på en sjø med masse krokodiller og flodhester rundt båten, og enda flere pelikaner. Og ingen bading, takk.
- 1200 kilometer, en million humper og en milliard støvfnugg i lufta.

Tidligere i dag besøkte vi våre gode venner i bannastammen, vel en times kjøring fra Jinka, barna forteller mer:

Mina forteller:
-Det er dumt at jeg ikke kan snakke det Melkamnesh snakker (barnepiken/husarbeideren). Derfor finner vi ikke på så mye gøy. (Mamma synes det ser ut som de har det litt gøy likevel, Mina hjelper med klesvask, hagearbeid og mye spennende).
-Det er fint at vi får bade og sånn. (-Hvordan da?) -Jeg kan skli sklia og hoppe i vannet.
-Det er bra at vi var i stammen i dag og ble kjent med dem. det var bra å være på krokodillesjøen.

Leah forteller:
-Har det skjedd noe fint i det siste, Leah? -At vi fikk treffe bannavennene våre og at vi fikk en geit av dem. Det er også fint at vi kan fortelle sånn som nå (til blog'en). Og så er det fint at vi har fått fin sklie.
-Er det noe som ikke er så bra? Da vi satt bak i bilen på veien hjem, fordi Sara og venninnene hennes lo så mye og snakket bare etiopisk. Jeg skjønte ikke noe, og måtte bare smile litt. Og så var det ikke så gøy å ha geita sammen med oss bak i bilen. Og så er det ikke kjekt at det ikke bor andre norske her.

Sara forteller:
- Det var fint å besøke Goiti og Banni Kilo og at vi har fått en geit av dem. Jeg har blitt bedre kjent med Kuchini og de andre venninne nå. Forrige uke var det gøy å bli kjent med de islandske naboene våre. (De nærmste utenlandske barna, som bor i Woito, 2 1/2 time å kjøre unna.) Det er bra at sklia har blitt fiksa.
-Er det noe som ikke er så bra? -At vi nesten ikke får lov å bestille fruktjuice og is på noen restauranter :-( (Da vi var på ferie forrige uke sa pappa og mamma ofte nei, for å unngå diarésjukdom.)

Dette var glimt fra de unge, lovende. Vi synes de klarer seg forbløffende bra, men synes det er riktig at Leah får lov å savne bestevenninne Sofie, og at hun forteller dere om det, også.

1 kommentar:

  1. Godt å lese at dere avstår fra bading! Kjekt å følge dere her. Vi er ofte innom dere både i praten rundt middagsbordet og i kveldsbønnen. Hvordan er det med advents og julesteminingen i jinka?

    SvarSlett